Omgeving vakantiehuis “La Pège”
Een plek in het hartje van de Dordogne en van de préhistorie.

De Dordogne is voor meer dan 40 % bedekt met bossen. Achter het huis loopt u zo het bos in waar u nog verrast kunt worden door Herten, vossen en dassen.
Beneden stroomt de rivier de Vézère, 5 minuten lopen vanaf het huis. U kunt er heerlijk zwemmen en kanoën. Aan de overkant van de rivier ligt het dorpje Peyzac le Moustier met een warme bakker, een kleine supermarkt en leuke restaurantjes.
Ook op loopafstand vanaf het huis, aan de rivier de Vézère, ligt Laroque St. Christophe (zie luchtfoto). Hier kunt u zien hoe de Cro Magnon mens en later de Hugenoten in de grotten hebben geleefd. In een straal van hooguit 16 km vindt u nog meer beroemde grotten waaronder De Grotten van Lascaux bij Montignac, Les Eyzies met het Musée Nationale de Préhistoire en een zeer interessante grot, Font de Gaume. Dit is de laatste grot in Frankrijkwaar u nog originele rotsschilderingen kunt zien.
Sarlat, de parel van de Perigord Noir mag u niet missen. De hele binnenstad is een monument. Houdt u van kastelen? In de Dordogne staan er zo'n 1200.
Zwemgelegenheid. Beneden in de rivier, het meer van Tamnièz of het meer van Rouffignac met schaduwplekken, toiletgebouw, speeltoestellen voor de kinderen en een winkeltje met koele dranken en ijs.
Limeuil, de plaats waar de rivier de Vézère de rivier de Dordogne ontmoet. Een prachtige plek om te picknicken, te zwemmen of op een terras van een heerlijke lunch te genieten. Ook in St. Léon, een pittoresk plaatsje aan de Vézère, kunt u in de rivier zwemmen en er zijn uitstekende restaurants te vinden.
Markt. De markten van Sarlat, St Cypriën en Montignac zijn zeer sfeervol.
Actie. In de directe omgeving kunt u o.a. paardrijden, hanggliden, parapanten en tennissen, of u kunt een prachtige wandel- en fietstochten maken. Ook voor kinderen zijn er veel interessante en speelse attracties.
Golfbanen. Bent u een golfliefhebber? In de omgeving vindt u verschillende golfbanen.
Rust en stilte. De avond afsluiten met een mooi glas wijn uit de Bergerac-streek. Genieten van de geluiden uit de natuur. Maar ook van de stilte en als er geen maan is, is het aardedonker.
En dan naar boven kijken. Omdat er in de Dordogne zo goed als geen industrie is, is het een van de schoonste gebieden van Europa. Dus geen luchtvervuiling maar ook geen lichtvervuiling .Een uniek schouwspel.En dan lekker slapen, in stilte.
In de woning zijn wandelkaarten en folders aanwezig over de activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving.